GALLERI

Jorunn stiller for tiden ut fire av sine orginale verk på cafe Erica i Alta by. Dette er et av byens beste og mest besøkte resturanter.

Tittel: Rein, str: 115x145, teknikk: akrylmaleri

Tittel: REIN Pris: 25 000

I dette bildet har Jorunn jobbet med kontraster i farger og variasjoner av fargespill på selve reinsdyret. Man får en opplevelse av flere årstider gjennom snøen som omringer dyret, og de varme jordfarger som dyret befinner seg i.

Jorunn jobber med akrylmaling der hun legger lag på lag og jobber i flaten av bildet. Dette er en prosess som innebærer tid. I denne teknikken er linjen er gjennomgående. Den danner former og mønster i bildene, og åpner opp for undring. Hun arbeider også med symbolikk i bildet, og maleriene utrykker livets faser. Disse bildene nedenfor hører til en samling der Jorunn jobber mot en ny utstilling. Hovedtema skal rettes mot leken, og skal knyttes opp til tema skaperglede og kreativitet. Et område Jorunn har studert i sin masteravhandling.

RØDLIG MÅNESKINN

Akrylmaleri, 80x 80, Pris 15.000

Dette maleriet er laget i akryl, og jobbet med lag på lag. Bildet beskriver en klald vinternatt der to rein varmer seg i kjærligheten til hverandre under et rødlig måneskinn. Fargen som er rødlig kan både tolkes som kjærlighet og varme men også blodig og kaldt. Bildet er symbolsk og kan tolkes på ulikt vis. Det kalde vinterlandskapet med den rødllige fargen som skimtes i månen kan symbolisere kulden i verden vi lever i, der varmen i kjærligheten mellom reinsdyrene er en kontrast til omgivelsene.

PÅ DYPET

Akrylmaleri 80x80, Pris: 8 000

Dette bildet kalles " På dypet". Om man studerer bildet vil man oppdage båder fisker, vann og bevegelse. Metaforisk, kan "dypet" være at man går inn i et område som er ukjent.

 

LYSNING

Akrylmaleri 80x80, Pris: 8 000

Dette bildet er en abstrakt fremstilling av natur. Det er vinteren som tar slutt, og man kan se lyset i skyene speile seg gjennom isen i bekken.

 

UT AV STORM

Maleri serie " Ut av storm"  str pr stk  115x145 Pris for serie: 30 000

Disse maleriene er ekspessive, der Jorunn jobber både med flaten i bildet og med symbolikk. Ovenfor er en serie på tre store malerier som heter "Ut av storm", der båten kommer seirende ut i det havet har lagt seg. Bildet kan tolkes metaforisk og kan handle om å komme ut av en turbulent livsfase, etter at stormen har lagt seg.

VESTLANDET

Akrylmaleri  str:115x145, Pris: Utilgjengelig 

Maleriet "Vestlandet" er en abstrakt fremstilling av kveldslyset som treffer bølgene en ettermiddag. Lyset gir en stemning i bildet og man kan oppleve en ro selv om bølgene bruser.

Vestlandet Jorunn Granerud bilde

SKAPERHJERTET

Akrylmalerier. Str115x145, Pris: Utilgjengelig

Maleriet " skaperhjertet" med sitt abstrakte og ekspressive utrykk skal gjenskape formen til et menneskehjerte, der friheten og spontaniteten er sentral i en skaperprosess. Gjennom raske linjer kan man antyde blodårene som pumper i et hjerte som lever og skaper. 

skaperhjertet Jorunn Granerud bilde

DUGG

Akrylmalerier str 80x30, Utilgjengelig

Bildet "DUGG" gjenskaper intrykket våt jord og tåke etter mange regnværsdager i det nordlige landskapet.  Bildet er en abstrakt fremstilling av landskapet.

DUGG Jorunn Granerud bilde

Masterutstilling 2020